Продължете към съдържанието

Дарителска кампания за деца от Северозападна България

От 1 до 15 септември всяка година енорията на столичния храм „Рождество Христово“ организира дарителска кампания, която подпомага деца от няколко населени места в Северозападна България да бъдат готови за първия учебен ден.
Целта е да се съберат колкото може повече ученически ранички, които ще бъдат окомплектовани от децата в храма с всичко необходимо – тетрадки, химикалки, цветни моливи и бои, гумички и острилки, комплекти за чертане, органайзери и др. Всеки е добре дошъл да се включи: необходимо е дарените неща да бъдат нови, като организаторите изрично отбелязват, че всяка дарена химикалка или молив са добре дошли.

Идеята е на децата от неделното ни училище които летуват със свои връстници от Северозападна България в Клисурския манастир. За тях добротворството и безкористната помощ са най-устойчивите мостове, които свързват и създават приятелства, независимо къде живеем.
През изминалата (2022г) година бяха събрани 172 готови раници за момичета и момчета. Спедиторска фирма осигурява доброволен превоз до населените места. В кампанията са включени ученици от Брегово, Расово, Медковец, Сливовик, Арчар, Дунавци, Ново Село и др.
Раниците и учебните пособия могат да бъдат донесени лично или изпратени в храм „Рождество Христово“ в „Младост-3“, ул. „Филип Аврамов“, 1712 София.