Продължете към съдържанието

Стартира ново мобилно приложение за медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“

В чест на празника Петдесетница, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе публикувано първото в България мобилно приложение за православна аудио-визуална продукция и печатни издания, представящо официалната медия на Софийската света митрополия „Епархийски глас“.

С него можете да превърнете своя смартфон или таблет в устройство за християнска просвета и култура, следейки удобно на живо онлайн радиото и интернет телевизията „Епархийски глас“, както и разлиствайки страниците на едноименното списание.

Мобилното приложение е достъпно за устройства на система „Андроид“ в магазина на „Гугъл Плей“ – МОЖЕ ДА ГО ИЗТЕГЛИТЕ БЕЗПЛАТНО ОТТУК.

В чест на Възкресение Христово и с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на 2 май 2021 г. е дадено началото на новата медия – тогава излиза първият брой на списание „Епархийски глас“. В своите над 100 цветни страници новото печатно издание съдържа разнообразни материали и богословски статии за християнския живот, разделени в седем категории:
– Празнично слово;
– Духовникът отговаря;
– Човекът и Църквата;
– Православно изкуство;
– Живата история;
– Бъдете като децата;
– Епархията днес.

Нови печатни броеве на списанието излизат три пъти в годината и се разпространяват в храмовете и в манастирите на Софийска епархия, а архивните издания са достъпни в PDF формат в настоящото приложение и на официалната интернет страница: https://glas.mitropolia-sofia.org/

Година по-късно, на 1 ноември 2022 г. – в чест на Деня на будителите, започва и живото 24-часово излъчване в интернет на радио „Епархийски глас“. В него можете да чуете ежедневни богослужения на живо, православни песнопения, църковни новини, християнски аудиокниги, молитви, беседи, проповеди, както и следните пет предавания с нов брой всяка седмица:

– Живото слово;
– Вяра, надежда, любов;
– Пътят към Бога;
– Духовни полета;
– За децата с Надежда.

В приложението можете да проследите програмата, предаванията и живото излъчване на радио „Епархийски глас“, достъпни и на интернет страницата: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/

В чест на Рождество Христово година по-късно – на 24 декември 2023 г., медията на Софийска света митрополия е допълнена и с откриването на интернет телевизия „Епархийски глас ТВ“. В нея се излъчва богата видеопродукция – архивни богослужения, молитви, беседи, концерти, проповеди и официални обръщения, както и предаването „Стълба към небето“.
В приложението можете да проследите програмата, предаванията и живото излъчване на „Епархийски глас ТВ“, достъпни и в интернет страницата: http://tvglas.mitropolia-sofia.org/

Желаем ви приятни минути с мобилното приложение на православната медия „Епархийски глас“!

Автор: Софийска митрополия